Missie

De Wetterhoun is een Nederlandse jachthond. Sinds vorige eeuw is de Wetterhoun in de vergetelheid geraakt door de opkomst van staande honden en retrievers. Dat vind ik jammer. De Wetterhoun hoort thuis in ons mooie polderlandschap. Het is dan ook mijn missie om weer meer Wetterhounen op het jachtveld te krijgen.

Dat kan langs twee kanten: het ras bij jagers en voorjagers onder de aandacht brengen, en mensen die een Wetterhoun hebben bekend maken met de jacht en stimuleren om met hun hond te gaan werken.

Om dat te bereiken, kies ik voor verschillende routes. Zo doe ik aan verschillende typen wedstrijden mee, zodat keurmeesters en andere voorjagers het ras en de wijze van werken (beter) leren kennen. Verder ben ik vaste drijver op een prachtige jacht, en ben ik op uitnodiging beschikbaar in andere combinaties. Ook doe ik aan promotie door artikelen te schrijven in diverse magazines en mijn honden uit te brengen op hondenshows. Tot slot fok ik elke 3 á 4 jaar een nestje. De pups worden vanaf dag 3 optimaal voorbereid om later te gaan werken.

Geef een reactie