Foske terug in het jachtveld!

doorWerkendeWetterhounen

Foske terug in het jachtveld!

De verwachting is dat er kraaien en kauwen worden geschoten. Foske gaat heel best de laatste tijd, al wordt het nooit meer 100%. Ik krijg de vraag of ze niet eens mee zou willen. Ja natuurlijk!

Ik zit op post, in mijn hutje, samen met Jeppe en Foske. Voor het eerst met twee honden, is wel een dingetje. Jeppe is nogal stout dus Foske krijgt voorrang. Al snel wordt er een kauw geschoten. Foske markeert goed, gaat er snel op af en blijft dan hangen bij de greppel. Dat is lastig met haar handicap. Ik loop even mee op en dan vindt ze toch een weg. Hebben die kauw! Vanwege haar nest, en ziekte door toxoplasmose en jarenlange revalidatie is het ruim 2,5 jaar (!) geleden dat ze in het jachtveld was. Er zit dus veel spanning op. Die spanning komt eruit bij een nog levende kauw, krak.

Even later weer een kauw. Deze keer aan onze kant van de greppel. Zoef zoef heen, pakken, en zoef zoef terug. YES! Nu komt bij mij de ontlading, zo emotioneel dit! Wat hebben we hard gewerkt om hier weer te staan!

Er komen nog meer kansen en Foske is nog niet moe. Weer een kauw aan onze kant van de greppel en daar gaat ze weer. Ze heeft ‘m net in de vang en dan wordt er een kraai geschoten. Die landt aan de andere kant van de greppel. Ze kijkt om, laat de kauw los en…. let op…. echt waar… ze SPRINGT over de greppel, op naar de kraai! Adrenaline geeft haar veel kracht. Terug door het hek.

Intussen is Jeppe van het strafbankje gekomen en pikt de kauw op die Foske liet vallen. En dan lopen er ineens twee Wetterhounen in het veld met een apport. Het leven is mooi. Foske sluit de ochtend af met een Canada. Het is zwaar voor haar, maar het lukt. Ik zit op een roze wolk.

Zaterdag 10-10-2020

Over de auteur

WerkendeWetterhounen administrator