Jeppe behaalt SJP-B diploma!

doorWerkendeWetterhounen

Jeppe behaalt SJP-B diploma!

In alle vroegte op naar Arnemuiden voor de eerste SJP van het seizoen. We beginnen met A/B. Het volgen gaat redelijk, wel even neus aan de grond. Uitsturen is een vreemde, uit de richting van het schot, en kost dan ook een extra commando. En ik moet nog eens doorzetten omdat er pas bemest is. De grond is interessanter. Ik moet genoegen nemen met een 8 en een 7, en dat doe ik ook gezien de cijfers van de anderen. Niemand uit de groep haalt hier twee tienen.Dan proef H, over water. We staan bovenop een hoog en steil talud, beneden een breed water met flinke keien op de bodem langs de rand, aan de overkant weer een hoog en steil talud en dan grasland en wat begroeiing. Jeppe blijft even hangen op de keien en ik geef een extra commando. Verder werkt ze netjes tot ze de eend heeft. Ze moet poepen ?, maar blijft de eend goed vasthouden. Nog een extra commando omdat ze wil omlopen en dan heb ik een 6. Slordig dit ?. Op naar E, apport uit diep water. Dat gaat werkelijk vlekkeloos, mooie proefopstelling ook, een 10. We gaan naar C/D, blijf uit zicht en kort apport. Jeppe ligt als een huis, wandelt daarna zonder commando’s strak naast me naar het paaltje voor het apport, rent heen en terug en levert perfect af. 2x 10. Bam, goed voor het vertrouwen! Fijn ook dat ze wild en dummy’s door elkaar kan apporteren; had met Foske niet gelukt.

Nog twee proeven, eerst G, markeer. Leuk om mijn oude trainer weer te zien, hij is hier keurmeester. Een mooi veld, met perfect zicht op de kraai. Jeppe is supersteady, net als bij de E-proef. Wel jammer dat de kraai nogal slapjes vlak voor de voeten wordt geworpen. Was ik er net vanaf dat ze naar de helper toetrekt, nu doet ze het weer. Het is ook te verleidelijk, zo dichtbij. Het kost 2 commando’s om haar bij me te krijgen en ik moet het met een 6 doen. Prima, terecht. En dan… zou het? De laatste proef, F, verloren zoek. Bij aankomst denk ik ‘waar is het bos?’ Ik zie alleen maar bramenproppen. Ik ben toch niet op een Spaniël Working Test? Het is toch echt hier. We gaan het zien. Ik stuur Jeppe uit en voetje voor voetje gaat ze er doorheen. Eenmaal er doorheen zoekt ze actiever en dan helemaal achterin het veld vindt ze het konijn. Nu terug, even de weg zoeken, aan het eind vindt ze een betere route en komt uit bij een helper achter me die lekker in een luie stoel zit. Dat is té aantrekkelijk voor Jeppe dus ik heb weer een extra commando nodig en dan krijg ik toch nog die perfecte afwerking die ik de hele dag al zie. Ik krijg een 7.

Jeppe’s eerste B, 64 punten. Ik ben ontzettend trots op haar! Er zit zeker meer in, komt wel goed!

Over de auteur

WerkendeWetterhounen administrator

Geef een reactie